Жене Валентине

Александр Трускин
Жене Валентине
Александр Трускин
            Помнишь ,милая, наши встречи,
            Как бродили с тобой при луне?
            Я к тебе прикоснуться боялся,
            а ты нежно прильнула ко мне.

            Говорил тебе страстные речи.
            Обещал ни кого не любить.
            Ты с улыбкой меня целовала.
            Обещала мне верною быть.

            И теперь , когда годы промчались,
            мы с тобой вспоминаем опять
            те минуты , когда мы встречались-
            их у на ни кому не отнять.

            Голова уже стала седая.
            Пусть не та молодецкая стать.
            Мы по-прежнему любим друг друга.
            не угаснет волшебная страсть.

Превела на Български: Юлияна Донева
НА ЖЕНА МИ ВАЛЕНТИНА

Помниш ли мила нашите срещи,
как сме бродили с теб по луна?
До теб аз боях се да се докосна,
а ти нежно до мен се притисна.

Аз речи страстни на теб ти говорих
да не любя, обещавах ти, друга.
А ти със усмивка мен ме целуваше
и ми обещаваше вярност.

Сега, когато отлетяха годините,
ние с теб отново си спомняме,
онези минути когато се срещнахме -
тях никой не ще ни отнеме.

Главата ми вече съвсем посивяла е
и не тъй храбър нека съм аз.
Но както преди един друг се обичаме
и не гасне вълшебната страст.