Зацв в старенький сад

Зоряна Тодоско
Зацвів  старенький  сад
Не  так,  як  кожну  весну…
Я  не  вернусь  назад,
Під  тінь  твою  чудесну!..

Ти  не  шепнеш  мені
Щось  загадкове  нишком,
І  не  впадуть  у  сні
Ці  пелюстки  на  книжку.

Вже  вранці  не  струшу
Росу  з  дерев  шовкову,
І  не  вплету  в  косу
Я  стрічку  смерекову.

Та  вітри  і  дощі
Зривають  ніжне  вбрання…
Мов  пелюстки  оці,
Впаде  сльоза  остання.

Мов  з  пелюстками  ти
Розлучишся  зі  мною,
Я  попливу  кудись
Життєвою  рікою.

Другу  собі  знайду
Зелену  сада  хустку,
І,  мов  твою,  прийму,
Тоді  чужу  пелюстку.

Та  першу  ту  весну,
Що  стріла  я  з  тобою,
У  серці  збережу
Я  радістю  й   журбою…