Сказка про Курочку Ряба аайынча

Василий Бэлэк
https://yadi.sk/i/Pkgp2Jlf3SjA6f - Смотреть картинки и читать на алтайском


«Сказка про Курочку Рябу» - аайынча
Жили-были дед да баба. И была у них
Курочка Ряба.
Снесла курочка яичко, да не простое - золотое.
Дед бил - не разбил.
Баба била - не разбила.
А мышка бежала, хвостиком махнула, яичко упало и разбилось.
Плачет дед,
плачет баба
и говорит им Курочка Ряба:
- Не плачь, дед, не плачь, баба: снесу вам новое яичко не золотое, а простое!

Озо-озо чактарда,
Эрте-эрте туштарда
Таадак-јаанак јурттаган.
Олор эк; айлында
Боро-чоокыр куш болгон.

Сакылбаган бир к;нде
Такаа јумырт экелген,
Тегин эмес – алтындый,
Карганактар с;;нлеген.

Таадак оодып болбосто,
Јаанак оодып албаган…
Боро чычкан кайда; да
Чыга конып јет келген.

Куйругына; јымыртка
Тоголонып меч эткен,
Карганактар т;бекке
Каарыклаган  ыйлашкан.

Такаа мыны к;р;л;,
- Токуунагар –деп айткан,
Слерге мен тегинле
Јымыртканы сыйлаарым! –
Иженишке кийдирген!