Як латати?

Валерий Кулик Васильевич
ЯК ЇЇ ЛАТАТИ

Рідна 
Україно,
Що з
Тобою
Роблять?
Поломали
Людцькі
Долі,
А тепер
Ще й
Гроблять.
Кажуть
Відбудують
Все,
Що
Поламали,
Тільки
Ж долі не
Палаци,
Щоб їх,
Реставрували.
На кровавих
Грошах,
Хочуть
Відновляти?
Але ж
Дітям,
У майбутьньому,
Як про
Це сказати?
Кожен
Рве
На
Себе,
Поперек
Та вздовж.
Порвану
Латати,
А чи буде
Хто ж?!
Чому,
Стали 
Рвати,
Як ті
Біснуваті?
Наче
Вороги
Та ляхи,
Рвуть
Її й
Шматують.
Є ж там,
Й наші
Люди,
На що
Так
Лютують?
Від одних
Скажених,
До іньших
Вернулись.
Може ще
Не пізно,
Дай бо
Схаменулись.
Як що
Й далі
Будуть?
Ось так,
Керувати,
В щєт
Порветьця
Ненька.
Чим її
Латати?
***************
ВАЛЕРІЙ    КУЛИК