Подив бабусi

Сергей Краснопольський
Грізно набат дзвенить,
Люди! – прийшла та мить
Будемо здобувати всі,
                ...кращу долю
Молиться в церкві Клан,
І Шовкошитний, ...Пан
Серденько віддає,
                ...за України волю
Щиро той «Гімн» луна,
Людоньки! – дивина
Бабка стара встає,
Й мовить таке є слово
Просить: – „Якщо ти є,
                серце візьми моє”
Значить цей чоловік
Зовсім не вірить в бога
Чи ж таке в світі є?
                ...серденько віддає
Цей чоловік тому, в кого не вірить,
Люди! ...мабуть тут щось не так
Що ж він? ...такий дивак,
Чи патріот такий?
Рве на показ всім груди!
Як ти тут не дивись,
            ...вийшов абсурд якийсь
Бабка стара і та,
Фальш в „Гімні” відшукала
Та не завжди ж отак,
            ...інший, – гляди, дурак
Встигне один нам всім 
Дров наламати чимало.
29.07.1992р.