Вяртанне

Ключник Олег
Мужа  ты  сустрэла на парозе,
Затрымаўся мілы мой у дарозе!
Што ж ты так павінен быў спазніцца?
Праз дзесяць  месяцаў - з'явіўся!

Ты заявіўся перад ноччу позна,
Глядзіш, мілы на мяне так грозна!
Чым жэ родны я не дагадзіла,
Што цябе так па свеце насіла?

На мяне ты паглядзеў ледзь толькі,
Колькі ты мяне не бачыў - колькі!
За абаранкам праседзеў ты многа!
Жонкаю была твая дарога!

І той час ізноў успамінаю,
Сябрам для цябе быў «МАЗ» - ведаю!
Так, сябры мае -  тут засталіся,
Я баяўся, цябе - дасталіся!

Успамінаў матулю я, родную,
Жонку  маладую, - дарагую!

І куды б дарога не насіла, -
Ты,адна  начамі, толькі снілася!
Жадаю спытаць  цябе адное -
Адкуль  гэта дзіцятка малое!?

Люты.2018