Федерико Гарсиа Лорка. Рус. Бел

Максим Троянович
ПЕСНЯ О МАЛЬЧИКЕ С СЕМЬЮ СЕРДЦАМИ
CANCION DEL MUCHACHO DE SIETE CORAZONES

Стукаюцца сем сэрцаў
у маіх грудзях.
Але свайго ніяк мне не знайсці.

О, мама, сыходжу я сягоння ў горы,
і мне, і ветру - дабратворна нам.
Як сябар, мае сустракае вецер позіркі.
І сем дзяўчынак даўгарукіх там
сямёркай яркіх люстэркаў зіхацяць.
Яны спяваюць, і свет падобны на храм,
і рэха доўга блукае па горах,
дзе з вуснаў маіх сем пялёсткаў злятаюць.

Плыве галерай амарант па ветры
без ветразяў, без вёслаў, без абсталявання.
Заход згушчае пурпурныя фарбы,
нагадваючы старое павер'е.

О, мама, сыходжу я сягоння ў горы
(узляцяць, як птушкі, зоркі  над абшарам,
і рэха зоркам будзе доўга паўтараць),
дзе мне і ветру стане дабратворна.
Стукаюцца сем сэрцаў
У маіх грудзях.
Але свайго мне ніяк не знайсці.

   Перевёл Максим Троянович