Найжахливiший злочин

Сергей Краснопольський
Якщо в дитини очі злі,
У неї вкрадено дитинство
Бездомні діти, це ж бо, - свинство!
Злочин! Держава та в імлі
Якщо в дитини очі злі
Якщо в дитини в наші дні,
Очі заплакані, ...сумні
Нема кусочка хліба, ...боса
Грязна, звисає щось із носа
На вулиці живе в лайні
І все це в нас, у наші дні,
                ...сумно мені 
Чому? ...в дитинства сумні очі 
Я в Кравчука спитати хочу!
Замислювався він чи ні
Чому в дітей – очі сумні?
                ...гірко мені
Чому? ...про це Держава знає
Але мовчить! ...але не дбає!
Чи все це у пекельнім сні
Наснилось людоньки мені?
                ...о ні!
Який правитель? …будь не ладен
Створив безвладдя це при владі
Створив умови ці страшні
У наш то час, ...у наші дні
Чи ж випадково дав він маху?
Довів життя дітей до жаху
Його ж бо чадо, – „На коні”
                ...гнівно мені!
01.06. 92р.