Томас Харди. Поэт. Рус. Бел

Максим Троянович
 Thomas Hardy
      A Poet
 
 Суровы погляд, выгляд, лажа,
 Глыбокі розум усё скажа,
 Не пойдзе ён у гідлівы свет,
 Не да патрэбы той фуршэт.

 Натоўпу гвалт гідлівай поштай
 Багацце, слава ні навошта.
 Не чакае, што нейкі пілігрым
 Адразу рушыць услед за ім.

 Калі ж ужо дойдзе на рагу,
 Што  скончыў ён сваю чаргу - 
 У росквіце гадоў у зеніце
 Спачыў, ушануеце і скажыце:

 "Ён, яго вершы – лёс адзіны,
 Кахалі дзве яго жанчыны".
 Уздыхнуўшы, ахапіце вокам 
 Цемру, то будзе і хвалой, высокай.

    Перевёл Максим Троянович