Я все забув... Чи нiч була? Чи день?

Миклош Форма
Я все забув... Чи ніч була? Чи день?
А може, то і ранок був... Чи вечір?..
У пам'яті лише тремтливі плечі –
як сенс і як мета моїх натхнень...

Чи сонце то, чи місяць ще пече
мою щасливу згадку чоловічу. ...
Увечорі, уранці, днем і ніччю
скучаю, зачарований плечем...

Ти ще не йшла, та вже прийшла журба
і вже хотіла зазирнути в очі...
А я і досі пригадати хочу:
чи ти була одягнута хіба?..