Танцю пара смерть й життя

Катерина Жебровська
Танцює пара – смерть й життя…
Просвіта й згуба… Звичні ролі…
Пірнає розум в забуття…
Єство – на відкупі сваволі…

Танцює пара – радість й сум…
На Небі – Місяць й Сонце разом…
Крізь дійсність – первородний струм,
Яким єство розбите навпіл…

Танцює пара – страх й Любов…
Чуттєвість рухів і лаштунків…
Єство тримається за кров,
Торкань жадає, й поцілунків…

Танцює пара – вічність й мить…
Знайомі? Незнайомі? Вільні…
Приземлення… Єство… Політ…
Сни викривлень і істин – спільні…

Танцює пара – я і я…
Могутній Бог й дитина Бога…
Єство крізь дзеркало? Душа?
Танцює пара до знемоги…

20.02.2018