Уморих се

Росен Русев
Уморих се
Автор: Р. Русев               

Уморих се
от дни окъснели в очакване
на мъртво вълнение
напоено с раздели...
Уморих се...
Без тебе е тъжно и тихо
и е самотно...
Не е време да тръгваш,
остани миг или два,
виж как блести капката,
този малък кристал
преди да капне от миглите
и попие в прахта.

Попитай сърцето -
защо любов тръгва от север,
защо пътува сама
и кога ще стигне морето?