Гуго фон Гофмансталь. Manche freilich. Нем. Бел

Максим Троянович
І  адным  унізе,  ля  цяжкіх  вёслаў,
у  трумах  цесных  паміраць  прыстала,
а  іншым,  якія стаяць  у  стырна,
бачыць  птушак   і  зорныя  абшары.

І  ляжаць  адны  пацяжэла
ля  каранёў  іх , зблыталіся  жыцці,
а  іншым  узведзены  пасады
поплеч  дачок  царскіх  і  Сівіл
там  і  сядзяць  самаўладна
з  лёгкай  галавой  і  лёгкім  сэрцам.

Але  ад  жыццяў  тых  кладзецца  цень
на  іншыя  жыцці,  дзе  ў  спляценні
непадзельна  лёгкае  з  цяжкім,
як  адзіныя  паветра  і  зямля.

Усіх,  хто  забыты  ўнізе,  стомленасць
з  павекаў  пацяжэлых  зняць  не  смею,
тонуць  удалечыні  нямыя  зоркі,
цураючыся  змучанай  душы.

Ніткі  шматлікіх  лёсаў  пераборліва
жыццё  зараз  з  маёй  пераплятае,
але  мая  ў  свечцы  згарае  гарачэй
і  між  струн  трывожней  дрыжыць.

    Перевёл Максим Троянович