Батькiвська вишня

Олександр Мачула
Розквітла рясно вишня у дворі,
немов дівчина вкрилася фатою.
Приємно заблукати в тій порі,
де мама буде завжди молодою.

Вишня-черешня моя,
батьківська світла родина,
щебет дзвінкий солов’я,
серця мого половина.

Спадає долу ще духмяний цвіт,
і вітерець його кружляє в танці.
Через десятки не забуду літ,
до річки як купатись бігав вранці.

Вишня-черешня моя,
довго ти й рясно родила.
Нині у мене своя
вже немаленька родина.

А влітку вишні знову забринять,
немов гірлянди у зеленім листі.
Як ті жарини, що для всіх горять,
хто на гостину завітає з міста.

В кожного доля своя,
пісня дзвінка, лебедина.
Завжди ж чекає моя,
вишня й батьківська родина!

17.02.2018