I хочеться пiти у нiч

Миклош Форма
І хочеться піти у ніч,
мов у хорошу теплу казку,
де врешті-решт любов і ласка
мене оточать зусебіч.

Любов і ласка... Хай вночі –
у вигаданих снах і мріях,
коли душа і тіло мліють,
а ніч – закохано мовчить...

...Щоб неба зоряних оздоб
не зіпсували хмари темні.
Щоб ніч уся – мов сон приємний...
А ранок – запізнився щоб...