Приська

Ключник Олег
Закортіло бідній  Присьці,
Збільшити достаток
Посадила квочку в мисці –
Вивести курчаток!

Квочка вивела курчаток,
Бо, -  мала нагоду,
Приська повела достаток,
До свого городу!

То ж пасіться поки видно,
Бо травичка – всохне,
А сусідка Степанида
С заздрості -хай здохне!

Бабця в думках – багатіла,
Сіла у тіньочок,
А сусідська кицька біла,
Оглядала квочок!

Приська тихо задрімала,
Так їй гарно спалось,
Встала  - двох курчат – не стало -
Не дорахувалась!

Озирнулась, матюкнулась,
Чи нечистий править?,
Об третього та й спіткнулась, -
Не пискнуло навіть!

Розридалась бідна Приська –
Сльози впали в квіти,
Бо дідок  прийде - Онисько –
Буде жінку  бити!

Ось приїхав дід з роботи
Та й її питає –
Вивела курчаток квочка?
На дворі – немає!

Бабця мов дурману з’їла,
Белькотіти стала –
Мабуть гнида – Степанида,
Із подвір’я вкрала!

Розгнівався тут Онисько –
Вихопив лозину!
Брешеш, чортова ти, Приська –
Відшмагав їй спину!

Лютий. 2018