збек излари

Рахим Карим
Ўзбегимнинг сулув ;излари,
;ўлга хино ;ўяр тунлари.
Кафти шафа; ол, ;ирмизлари,
Супуради ;овли тонглари.

Ўзбегимнинг гўзал ;излари,
Ўсма ;ўяр ;ошга, сурмали.
Увайсийдан ки илдизлари,
Кўйлаклари узун, бурмали.

Ўзбегимнинг нафис ;излари,
;аё билан юргайлар бари.
Ибо ила янграр сўзлари,
Момосидан мерос феъллари.

Ўзбегимнинг зукко ;излари,
Онасига тортар диллари.
Отасининг ;алол тузларин,
О;лар ширин бўлиб тиллари.

Ўзбегимнинг асл ;излари,
Келин бўлар бир кун иффатли.
Ёру; бўлиб тонгдай юзлари,
Ёр бўлади ;адр-;имматли.

Ўзбегимнинг камтар ;излари,
;айин юртнинг ме;рибонлари.
Она бўлар бахтли ўзлари,-
Мадад бўлар эл дуолари.