Я хочу теплого дощу

Миклош Форма
Я хочу теплого дощу –
так, як дитина хоче пити,
і хочеться усе зробити,
аби напилась досхочу.

Я хочу крапель з висоти,
я хочу крапель на обличчя,
на дощ чекати – добра звичка
молитвою од пустоти.
 
Я хочу від небес краплин –
як звісток про добро від неба,
у крапельці одній потреба:
і вже – не сам, вже – не один...