На Стрiтення... Це - i Весни!

Зозуля Юрий Павлович
   Стрітення старослов'янською означає і зустріч, і радість. З V віку відзначають Стрітення Господнє:
   Воно залишається пам'ятю, як Марія принесла Сина до Храму на 40-й день по народженні,
   як стрілися з немовлям праведний старець Симеон та пророчиця Ганна...
   Й про інше: бо усе Боже у Нім перетинається та єднається!
   А світлинка з нету весною наскрізь і нас крізь, — і, трішечки забігаючи вперед, на нiчний прихiд весни:

                зашарілась темрява, й сіріє;
                з променів досвітних ще не гріє:
                холодИ стоять, не колихнуться,
                доки світ зо світлом не зіткнуться...

...а весна навшпиньках, мов злодюжка, —
   або на пуантах балеринка, —
   це з її слідів по товщі ночі —
   голубіють й проліскові очі!

                сонце зводиться, сніги крохмалить, —
                вітер себе ковзанкою бавить, —
                то летить, то зльоту посковзнеться, —
                і росою сніговою вп’ється...

...а весна навшпиньках, мов злодюжка, —
   або, я ж кажУ вам, балеринка, —
   й невагомі кроки на світанні —
   по купинах синьооких ранніх!!

                проявилось небо, повне синьки, —
                свіжої, розведеної ниньки, —
                на світанок, що зійшовсь з весною —
                на подвійне свято й нам з тобою...

...бо весна навшпиньках — не злодюжка!!! 
   на пуантах — юна, — балеринка!!!
   й перейшла з дитячого — в дівоче!!!
   й небом повні — а й душею, — о-о-чі...

   А виспіване http://www.stihi.in.ua/list.php?author=49044&poem=3240 задовго до цієї навали тієї орди.