Зимова пастораль

Ключник Олег
Вище за дахи, гори і хмари, -
Зоряне світло дарує там чари,
Шум хвиль довкола в морях і озерах,
На глибині досягає до зера…

Вітер  відносить спів колисковий,
Сталий в роках, неказистий, - не новий!
Час над тим співом — влади не має -
Мати — дитині — у хаті співає!

Спи моя радість, омріяна, чиста,-
Нехай боронить Діва пречиста!
Боже, хай щастя тобі дає, -
Спи янголятко, світле — моє!

Чи до зірок доведеться злітати,
Холод глибин — для людей підкоряти, -
Ти — памятай, про коріння своє,
Та, про наснагу, що Доля дає!

Вітер  відносить той спів колисковий,
Вічний в віках, неказистий, - не новий!
Час над тим співом — влади не має -
Мати — дитині — у хаті співає!

Спи моя радість, омріяна, чиста,-
Нехай боронить Діва пречиста!
Боже, хай щастя тобі дає, -
Спи янголятко, світле — моє!

Лютий 2018