Сандык

Розалия Сабитова
Сандык диг;ч безне; буын,
Ни ик;нен а;лыйлар
Ч;нки х;зер кияуг; д;,
Сандык бел;н бармыйлар

Йорт ;и;азы иде бит ул,
Кадерле иде- сандык!
Шу;а анда ,бары ;анга ,
И; якынын сакладык!

Бер почмакта тотылмаган,
Я;а с;лге, яулыклар
Очы бел;н ак к;фенлек,
Тел;п тора саулыклар

;айлы гына урын тапкан
Туйда киг;н фата да
Сандыкта к;п ист;лекл;р,
Т;ртип бел;н саклана

Х;терлим элек ;бине;,
Сандыгыны; т;сл;рен
Аны ачкач а;кып торган,
Нафталинны; исл;рен

Кызу ;;йл;р ;итс; инде,
Б;йр;м иттер; иде...
Булган бар байлыгын кояшта,
Элеп киптер; иде

Безг; шунда бер;р яулык,
Носки да арта иде
Элек сандыкны ачып карарга ,
;;ркем ярата иде...

Сандык х;зер сакланадыр,
Булса бик аз кешед;
Сакланса да, бер почмакта,
И; кара;гы т;шенд;

Бер кеше д; ул сандыкны,
Зур малга санамыйлар
Кия;г; чыкканда сандыгы;,
Барлыкка карамыйлар!

Рушания Ахмадуллина (Чанышева)