Низ

Ангелина Длинка
Сатані, скажи, служив?
-ив! - ив!
А що тліє твій жупан?
-пан! пан!
Пан!? ти ким сюди прислан?
-слан! слан!
Гради ти отут зривав!?
-ав! ав!
І давно шакалом став?
-став! став!
Да по тобі  горя жгут!
-жруть! жруть!
хто чи що тебе в омут?
-трут! трут!
Що, ти вже серед отрут?
-тут! тут!
Як же місце то нам звать?
-аддд...аддд...
Так другим тепер приснись!
-ись...ись...
Скажи: кровію не впийсь!
-ийсь...! ийсь...!
Що? Ця кров тебе знайшла?
-йшла! йшла!
І догнала й в ад ввергла?
-мгла...-мгла...
Що ти скажеш, що війной...?
-Ой!Ой!
Видно, війни в аду мглой?
-ой! -ой!
Так скажи тим, хто жорсток!!!
-скок!скок!
То тварини? В них не крок?
-в срок! в срок!
Наша мука вас найшла!
-на...йшла-а- а- а...
От і гавкай тепер й вий!
Більше крові не пролий!
Сім"ю клятому приснись!
І скажи - в аду спинись!
Сам його плекав, ростив,
сам його в себе вгніздив!
Бо хотів ти жить, мов пан,
а тепер із змій - жупан!
...Ну тепер скажу від себе:
цей шакал, чи лев,де треба,
хоче ще хто кров пролити!
Тим в аду з ним в муках вити!
-ви-и-и-и-и-т-и....
Ось!