Хочу быть

Надежда Рубан
             Хочу  бути.

Поки  жити  я  буду  в  цім  світі,
Скрипки  хочу  слухати  голос,
Як  бджілка,  цілувати  суцвіття,
Дивитись,  як  наливається  колос.

Хочу  душу  завжди  купати,
В  діамантах  роси  на  світанку,
Босоніж  в  трави  літні  ступати,
В  лісах  букових  бути  за  бранку.

Хай  мене  заколише  ліщина,
Шелест  трав  і  тиша  долин,
Кожна  моя  життєва  світлина,
У  картинах  Карпатських  вершин.

А  як  світ  цей  колись  я  покину,
Хай  поверне  Господь  душу  мою,
У  хмарину  із  краплів  бурштину,
У  срібні  сніжинки  зимою.

Жовтизною  кульбабки  весною,
Гірських  потоків  холодним  струмочком,
Вишиванкою  в  рушниках  мовчазною,
Весни  первоцвіта  дзвіночком.

Поки  жити  я  буду  в  цім  світі,
Хочу  бути  плодовитим  росточком,
Оранжевим  сонцем  в  зеніті,
Цілющого  меду  ковточком.

Автор: Н.П.Рубан.