Животът е сцена

Величка Николова -Литатру 1
Автор : Величка Николова - Литатру1


ЖИВОТЪТ Е СЦЕНА
Автор: Величка Николова - Литатру1

Един живот живеем в този свят,
изпълнен със възходи и падения.
Като на сцена – всеки е актьор,
около него – хора, допълнения.

Животът – сцена е от векове.
Актьорите се сменят до безкрайност.
Достойните – без спуснато перде,
а недостойните – омазали се с гадост.

Един е Хамлет – Шекспиров герой.
Баща му – Шекспир е и днес доброто.
Отсейват вековете след порой –
от песъчинките – златото!

Литатру,
11.2.2018 г. 10:02 ч.