Вольному воля

Валентина Козаченко
Краю мій,
Занедбаний і вільний,

Засмутившись в сонмі каяття,

Долі незалежної невільник,
Поглинаєш радощі життя.

Твої діти - перекотиполе,

Їх батьки - 
В спасенному Раю.

Просиш Бога...
Доле бідна, доле,
Пожалій же Матінку свою!

Дай не згинуть
В пащах супостатів,
Дай ума, щоб сили зберегти,

Відродити Україну - Матір
В диких хащах сущої біди.