Стивен Крейн. Где Бог?

Максим Троянович
                Больш чарнілаў, трохі менш, -
                Ці важна гэта ?
                Нават неба і бяскраю акіяны,
                І раўніны, што стаяць непадалёк,
               
                Чуюць гоман, што выходны з усіх  кніг.
                Але ж гэта - усяго толькі чарніла -
                Трохі больш, ці трохі  менш.

                Ну і што ж?
                Ты жадаеш даць вызначэнне Бога
                пры дапамозе гэтых пусцяковін?
                Ці можа маю духоўную пакуту палегчыць шэсце
                Тупеняў, убраных у стыхары?
                Ці фанфары нябесных свяцілаў?
                Ці, нават, сталая пропаведзь
                Звыклых усім хлусні і праўды?
                І гэта - Бог?
                Тады дзе ж пекла?
                Пакажы мне якія-небудзь выродлівыя, атрутныя грыбы,
                Прарослыя з заражанай крыві.
                І то лепш.

                Дзе ж Бог?

                Стыхар(церк.)- доўгі
                ўбор з шырокімі рукавамі
                Where is God?
               
                Перевёл  Максим Троянович