Ac nacaq bir hald r. Азерб

Рустам Ахундов Писатель
M;nim fikrim ;;tin,h;yat t;rzim x;yallar
Do;ma torpa; q;rib g;lir,h;tta tani; g;lmir s;malar
K;hn; hissl;rd;n qal;b,ancaq k;l;y; nifr;t
M;n; el; g;lir ki,h;tta o da eliyir qeyb;t

Ac;nacaq bir hald;r,hami qeyr;td;n dan;;;r
;n maraql;s; odur ki,;n cox biqeyr;tl;r dan;;;r.
Yar;s; ibr;td;n,qalan; h;rm;td;n dan;;;r
Kimi altdan s;z at;r,kimi lap ur;kd;n dan;;;r.

Ba;qas;n;n qeyr;ti,maraqland;r;r ham;n;
Bir s;s g;l;n kimi,ham; hazir tutur ;am;n;
Filan k;sin o;lu narkoman,obiri dul arvad ald;
Biri qacib evl;ndi,obiri u;aqa qaldi

Acinacaq bir haldir,ham; qeyr;td;n dan;;;r
;nsanl;q itibdir coxdan,ham; q;z;l- zinn;td;n dan;;;r
Puldan,ma;;nnan,q;zbazdi;dan dan;;;r
Kas;b dostan k;s;r,varl;dan yaman b;rk yap;;;r

Ata q;z;n; zorlay;r, s;b;b tutur ibl;s;
C;zalland;ran varsa,qoy c;zaland;rs;n dirimizi
;l;b ged;nd;n sonra,hec kim; laz;m deyil
N; s;n;n qeyr;tin... n;d; bu ;eir.