Не вартий горя i слiз, -слiд

Лена Грама
Не вартий честі рідний слід.
Коли несе образи бід.
 Коли несе надругу літ...
 Не вартий горя і сліз,-слід.

Не вартий часу чоловік,
Що ображає тебе вік.
 Не варта цільного листа,
 Людини чорна гіркота.

Не вартий жаль,не варта біль.
Коли образа,сягне,-ціль.
 Не вартий погляд крихт в сердцях.
 Любові,черствого мерця.
   (Понкратова.О.В.)