Дамахар гвайбур

Гулья Мисриханова
 Гелер тунвай чеб къекъвезвай рекьерал
 Дамах гвайбур лезгистандин чилерал,
Гъейри касдиз жезват1а , са хъсанвал
Хуьз жезват1а, яраб чипин инсанвал?

К1ват1из физвай дуьнья ац1ай девлетар.
Кумат1а жал, инсанвилин хесетар.
Дуьшуьш хьурай , герек ксар , хъсан вал
Ажеб жедай квахьначирт1а инсанвал.

Хкаж хьунни пис к1валаз туш гурариз
Эгер дурум гуз хьайит1а , к1арариз.
Гунагь крар ийиз, к1ан жез хъсанвал.
Бязибуру квадарзава инсанвал.

Геле гьатда , пис крар фад агудиз.
Садакьаяр гуда, гунагь хкудиз.
Фикирзава , им я лугьуз хъсанвал.
И кардиз бес, лугьуз жедан инсанвал?