Къекъеч1 цифер

Гулья Мисриханова
 Зи виликай къекъеч1 цифер
Зи ярдин к1вал акурай заз.
Дерт хьанва заз къе мад сефер
Зи фикиррив рахазва саз.


Зи виликай къекъеч1 цифер
Агалмир зи ярдин жигъир
Йикъарикай ийиз йифер
Чка дар я, заз , фир--тефир.

Ара физ вегьез ст1алар
Куь рик1икай я заз хабар.
Цифер куьне це заз куьмек
Кич1езва заз, амукьиз тек.

Санал лув гуз , жен чун лифер.
Цавуз хкаж хьухь куьн цифер.
Зун рагъ хьурай ярдиз нур гуз
На серинра , твамир ам куз.

Анжах минет я квез цифер
Агалмир зу физвай рекьер.
Зи рик1ин гьал тахьуй сефил
Къекъеч1 цифер , квел ала вил.