Зи вил хьанва Дагъустандихъ

Гулья Мисриханова
 Зи Дагъустандин рехи хьанвай чил
Яргъал хьана , вахъ агакьзавач гъил.
Вахт ят1ани им , жив авай мекьи
Дагъдин гьавадихъ ялзава рик1и.

Къачудай нефес за ви синерал
Хуррам жедай зу , мад ви чилерал
Муьт1уьгъ жедачир , хъуьт1уьн къаяриз ,
Къаргъишзава за , жуван паяриз.

Чир тахьайвиляй зи кьисметдин сир.
Къалурайвиляй , и рехъ заз къе фир.
Регьят туширла , нефесдиз хура.
Бес гьик1 секин хьуй, кьейила сура.

Адет тирвал дагъларавай гъвергъверри
Кьил хкажиз , жив са патахъ ийизва.
Умудсуз рик1, фикирри сефил авур
Гагь секин жез, гагь дагълариз хъфизва.