Сповiдь зими...

Ирина Грипич
Зима вже звикла до розлуки...
Чи може їй усе набридло?
Ховає в хутро змерзлі руки
Та від журби ще більше зблідла.

Вона не хоче сперечатись,
Одне прохання є натомість-
Їй ненадовго залишитись,
Щоб дописати свою повість.

Про почуття відверто пише
На підмороженій сторінці
І почерк стриманий, рівніший,
Дорослій притаманний жінці.

Їй треба з кимось поділитись,
Про сподівання та потреби
І наче знову народитись,
Сніжинкою у тихім небі.

Для сонця теж вона нерідна,
Хоча до всіх воно ласкаве.
Зимова сповідь своєрідна,
Розказує про щось цікаве.

Зима вже звикла до розлуки,
В очах виблискує крижинка,
Останнім танцем завірюхи,
Ховає від людей стежинку.