Алты йыл

Адилгерей Минатуллаев
Алты йыл бу узатылгъан, излейген иним юзюнг,
Булутлардан келпетингни суратлай мени гёзюм.
Тюшлеримде пашман юзюнг гёрюне магъа иним.
Женнетлени тилей сизге йылай турагъан жаным.

Азиз атам гётермединг къыйынын сен балангны,
Бизге атам арт бергендей къоюп гетдинг аламны.
Апрель айны агъулары сизин жаныгъыз алгъан,
Тар къабургъа арт - артындан санларыгъызны салгъан.

"Къалгъанлагъа савлукъ берсин" - дос-къардашны ёраву,
"Не себепден гетген олар" - гьар адамны сораву.
Жавап берме болмай энни адап савлар къалгъанбыз,
Сокъмакъларын гележекни юреклеге салгъанбыз.