Яхшы белэм

Рябина Хат
Йорэк сызлавын мин яхшы белэм
Ишетеп тугел, узем кичердем
Шушы йорэкне кискэлэп,турап
Каннар саркытып, киткэнен курдем...

Карангы коннен белэм ни икэнен
Яктылык житмэде кунел буш чакта
Торган урынны басты салкынлык
Кояшта шул чак нурын сипмэде...

Ни икэнен мин ялганнын белэм
Ничэмэ еллар ишеттем буш суз
Шул чак эрнудэн елаган йорэк
Пышылдап эйтте, сыгылма син туз!

Аш атканга мин, таш ату курдем
Михырбансызлык килде бик куплэп
Авыр сузлэрдэн сыкранды кунел
Ник шундый язмыш, эйтегез нишлэп...

Йорэк сызлауны телэмимен,житте
Эрнетмэм башка, хазер саклармын
Туры сукмактан, ак юлга чыктым
Кадер белмэгэннэн уземне яклармын!!!