Купальська

Ключник Олег
На річку дівчата пішли,
Старанно вінки так плели,
Почали вінки опускати,
Щоб Долю свою пізнати!

Пливи, пливи віночок!
Проміж вирів і корчок,
Ти, - марення краси -
Кохання принеси!

Одна — пустила вінок,
Та вир його уволок,
Її почали втішати, -
Не скоро коханого ждати!

Пливи, пливи віночок!
Проміж вирів і корчок,
Ти, - марення краси -
Кохання принеси!

Минали дні, згоряли ночі,
Дівча повірити — не хоче!
Дивилася в воду вона,
А потім — у Небо зі дна!

Пливи, пливи віночок!
Проміж вирів і корчок,
Ти, - марення краси -
Кохання принеси!

Подію цю всі вже забули давно,
Мов теє давнє кино,
Ніхто її не втішає,
А річка біль — приймає!

Пливи, пливи віночок!
Проміж вирів і корчок,
Ти, - марення краси -
Кохання принеси!

На річеньку дівчата прийшли,
Сиділи і віночки плели,
Не стали їх пускати -
Навіщо ж Долю знати!


Лютий 2018