Февраль

Рахим Карим
;илсанг, ;ишлигингни тезро; ;илиб ;ол,
;ар оши;;а асли, дерлар, бир давр.
Оппо; ;орларингга, Февраль, тўйиб ол,
Эртага кеч бўлар – ;ўмсайди ба;ир.

Азада йи;лолмай турган одамдай,
Тўйда ра;с тушолмай ;олган ме;мондай,
Тўдадан кеч ;олган шўрлик турнадай,
Рангинг сар;аймасин абас сомондай.

Бировнинг бахтига чанг солган зотдай,
Мартнинг умрин айлантирмагин ;ишга.
Ё;иб ол, шамолни миниб ол отдай,
;а;ратон сову;лар урилсин тўшга.

Бу сенинг даврингдир, ла;заю онинг,
;ишмисан - ;иш бўлгин, номингни о;ла.
Амрига бўйсунгин ;одир Худонинг,
Сен, ахир, Февралсан, Март эмас, эсла!

Бунча хаёлпараст бўлмасанг - танбал,
Кунни ;авас ;илган ;ор;издай бадбахт.
;ани, ўрнингдан тур, азизим февраль,
Эс борида этагингни ёп шу пайт!