Залиш мене, хворобо, вiдступи...

Гаевская Ирина Николаевна
Залиш мене, хворобо, вiдступи.
Так тяжко дихати і тяжко жити.
Лихі думки страшать на самоті.
Життя моє - немов прив'ялі квіти.

Коли б не біль, чи час я марнувала б?
Гукає-вабить літо добрим днем.
Благаю: відпусти мене, хворобо,
Як з клітки птаха до нових пісень!