Сузлэр кирэкми

Рябина Хат
Чынлап яратсан, сузлэр кирэкми
Куз карашы да житэ кайвакыт
Тик янэшэндэ булсын якынын
Изге кунелне курсэтэ вакыт...

Куз карашлары купне анлата
Алыштыра ул бик куп сузлэрне
Яраткан кеше анлар сузсез дэ
Назлап караса сойгэн кузлэрне.

Бергэ булганда, иннэр-иннэрдэ
Хаттэ йорэклэр кушыла сузгэ
Жылы боркелэ шул чак жаннардан
Анлыйсын килсэ, кара син кузгэ!

Кайбер чакларда суз артык була
Эйтмэ ялгышта, калсын сонгарак
Янында тик бул, тойсын жылынны
Жылылык тойса, эри ул йорэк!!!