Маьра безам... мустафа ганижев

Мустафа Ганижев
МАЬРА БЕЗАМ  ...  Мустафа Ганижев

Ай, дукха еза сона ираза?
Духхьала хьо сайца хилачахьа,
Хьо соца южаш, тхьовсар цхьан дийза,
Хьо юххе хилар долаш миччахьа!

Хьоца са хилар вайна цхьана гуш,
Еррига халонаш вайгар йицлуш,
Хьоца сай бералгаш аз хьалкхедеш,
Массихана дог-уйла воашта луш.

Деза хьоца цхьана кухни ваг1а,
Цхьана чай молаш хьоца безам гуш,
Хьа кулгаш кулгашта дувша доаг1а,
Цхьана г1айг1а войгар д1аяхьа хьож.

Хьо сох ц1аккха шек а хургйоацаш,
Даим елаш духъал елалахь!
Цох ховргда хьа ираз а хулаш, 
Са еза сесаг, са ах-оаг1ув!
              12. 08. 2017 г.