Коли темна хмара

Михаил Онищенко
          Коли  темна  хмара.

Коли  темна  хмара,  півнеба  закрила,
Молода  дівчина,  та  й  заголосила:
Ой,  з  темної  хмари,  добра  не  чекати,
Мені  молоденькій,  та  щастя  не  мати.

Вирядила  мати,  сина  воювати,
Тож  не  довелося,  його  дочекати.
Рідненького  свого,  мого  коханого,
Як  мені  самотній,  вже  тепер  без  нього.

Попрошу  я  вітру,  хай  розжене  хмару,
Може  ще  колись  я,  та  й  зустріну  пару.
Бо  печаль  і  туга,  серце  моє  крає,
Де  зліг  мій  миленький,  воно  і  не  знає.

Ой,  ці  темні  хмари,  як  мене  дістали,
На  нашу  Україну,  знову  напали.
Тільки  мужні  хлопці,  можуть  захистити,
Вернуться  живими,  будемо  любити.

               07:20.31.01.2018.