***

Ксения Мусина
Ит йод, ит вучо - она вашлий тетла.
Чыла пытен, лум ден пырля шулен.
Ок кучо таче мыйым луметат,
"Аралтыш суксо" чоным йукшыктен.
Ончен ит шого ошкыл колтымем,
Пиал вашталтыш кочо шулышем.
Энертыш лие весе воктенем,
Лач тудын йукшым веле колыштнем.
Лач тудын дене, мужыр кайыкла
Ваш-ваш ончал, ушанле ошкылаш.
Тенгече ойго шулыш курымлан,
Чыла лиеш пырля сенен лекташ.
Эрта ик кече, весе, молыжат...
Чонлай муй гай, кунам илет келшен,
Ит йод, ит вучо - ну молан ужат?
Чыла пытен, лум ден пырля шулен!