Кеше ярасын кеше тозэтэ...

Ильсияр Шамсиева
"Тиздэн барсы яхшы булачак!"
Булачак, бу бит китап сузлэре.
Курсэтегез эле мина шуларны-
Вакыт белэн терелгэннэрне!
Сэгатькэ карап, "тишек тишеп",
Узгэрешлэр коткэннэрне...
Кунел ярасы тышкы тугел-
Ашыктырмый ла ул ярдэмне.
Гомумэн, вакыт эш иткэндэ
Кысылулар артык, кирэкми.
Уз уйларын авыр йок сыман
Йортуче ул кинэш телэми.
Кырыс, явыз алымнары белэн
Вакыт ашый кунелне, акылны...
Э бит бары кайберэулэр очен
Бер кочак та наз чыганагы.
Шуна курэ мина эйтегез сез,
Вакыт файдасын кургэн, кем эйтэ?!
Тормыш исбатлавы буенча бит
Кеше ярасын кеше тозэтэ.
29.01.2018