Чаго сумуеш

Людмила Шаблыко
Ты чаго, чаго сумуеш
І навошта так хвалюеш?
Ці-то дрэннае надвор’е,
Ці-то думкі аб вайне
Кішаць роем і заўсёды
Сеюць смуту ў галаве?
Ці-то кепска ты жывеш,
Ці-то ў казку ты завеш?
Разумееш - чым  жывеш
І  куды  ты  завядзеш?
Трэба верыць у  дабро,
Каб хутчэй прыйшло яно!