Уэмеш, тузлана ялем

Эрик Эрнст Петров
УЭМЕШ, ТЎЗЛАНА ЯЛЕМ
Алексей Петров

Олма эн*ерна тураште
Куку ;мырым с;ра.
Сур турий кава пундаште
Илышнам моктен мура.

Ончал колто, могай сылне
Йырым-ваш мемнан п;рт;с.
Ш;млан лишыл марий ялже
Электро ден волга – у т;с.

Олма эн*ер вес велне
Чон*ымо сем йон*галтеш.
Тушто, куэр воктене,
У ш;р ферме н;лталтеш.

Лажд;р вел уремыште
Медпункт ден школ волгат.
Магазинже, клубшо тыште,   
Урем лукышто шогат.

Кугу Починга мучаште
Олма садше иланен.
Ял покшелсе кол п;яште
Иеш олан*ге келанен.

Могай сылне мыйын
Марий Олма ялем.
Тудо кажне ийын
Т;злана лач ялт уэм.
1968 ий.