Гiмн сучасних шапоклякiв

Олександр Мачула
Допомагаєш людям?
                Лиш тратиш марно час!
Робити добрі справи –
                заняття не для нас.
Ми думаєм за себе,
                все брешемо й крадем.
Живемо по потребам,
                сьогоднішнім лиш днем.

Затору сотворили,
                придумали закон –
туди не всуне рило
                своє Наполеон.
Тримаємо в запасі
                для Бога каяття,
бо втілили наразі
                свій рай в земне життя!

Хто помагає людям –
                той блазень чи дурак.
Не зайвим навіть буде
                мерзеннійший п’ятак.
Своя сорочка ближче
                до тіла і душі,
хоч тонемо все й нижче
                в корупції парші…

Вершки ми і еліта,
                писк моди, цинус, треш!
Пішком пройди півсвіту –
                такого не знайдеш.
Колона ми вельможна,
                суспільства красна нить!
Змінити нас не можна,
                нас можна лише… вбить.

Хто людям помагає,
                той тратить марно час!
Робити добрі справи –
                заняття не для нас.
Ми дбаємо про себе
                і про своїх дітей.
А що в житті ще треба,
                найгіршим із людей?!.

28.01.2018