То ли, то ли. Красимир Георгиев

Фелиссия
Ожидаемо  ли, внезапно ли,
от рассвета ли, от заката,
удаляемся, достигаем ли,
то ли райских кущ, то ли ада?

____________________________

http://www.stihi.ru/2011/05/13/6108
Красимир Георгиев
ДАЛИ

Дали очаквано, дали внезапно,
дали по съмнало, дали по мръкнало,
дали ще тръгнем, дали ще стигнем,
дали до рая, дали до пъкъла?


Словарь–подстрочник: дали – ли; дали очаквано – ожиданно ли; внезапно ли – внезапно ли; дали по съмнало – на россвете ли; дали по мръкнало – на смеркание ли; дали ще тръгнем – отправимся ли; дали ще стигнем – дойдем ли; дали до рая – до раи ли; дали до пъкъла – до ада ли.