Ой, друзi - поляки!

Михаил Онищенко
                Ой,  друзі - поляки!

Ой,  друзі – поляки,  та  що  ж  ви,  й  наробили?
Двадцять  перший  вік  у  нас,  а  ви  заголосили.
Ваше  Право,  Справедливість,  набирає  сили,
То  ж  хоче,  щоб  українці,  у  них,  щось  просили.

Уже  маєм  п’ять  століть,  не  будемо  смішити,
Все  було  поміж  нами,  не  могли  мирно  жити.
Коли  ж  шляхта  гонорова,  то  від  вас,  панове,
Не  чули  доброго  слова,  у  нас,  до  Покрови.

Шляхта  й  Хмеля  породила  і  була  ним  бита,
І  польськими  кісточками,  земля  наша  вкрита.
То  ж  усі  ми  добре  знаєм,  як  воно  все  було,
Навіщо,  знову  починаєм,  щоб  всяке  чуло.

Чи  мало  вам  двох  розділів,   східного  сусіда,
Вони  й  нині  вичікують,  не  залишать,  сліда.
Тому  й  кажу,  нам  із  вами,  треба  клепку  мати,
Замість  сварки,  разом,  польку  й  гопак  танцювати.


               10:00.28.01.2018.

   Право  і  Справедливість(ПіСя) - нинішня  правляча  партія,  у  Польщі