Ахтыл ан

Санаара Шилеув
Ахтылган санаалар испиттэн
Таммаллаан тахсаллар кыралаан... Кынаппын саратан, халлаанна котутэн..
Мин аргаа оттунэн одуулуу сатыыбын...
Сэгэриэм,  эн сыккын сутэрэн кордуубун....
Оо араас да дьусун...оо араас да мосун...
Сирэйдэр сыымайдар..да бааллар...
Эн эрэ мосуонун, эн эрэ колуйэн
 Хотугу оттунэн костубэт.
Аар Айыы халлаанна тыалынан тиийиэхпин...
Урун туун холоннос холорук буоламмын, эйигин булуохпун...
Туталлар, ыгаллар сирдээги силистэр.
Оо арай, асыйар амадай ахтылган санаалар,  тиийдиннэр эйиэхэ?
Мин эппит тылларым, эйиигин хаарыйан, Буллуннар куруогун хамсатан...
Уотунан эргитэн, мин диэкки суолларгын Арыйан сирдээннэр ыйдыннар...
Санаара. 19.01.18