Сагъынч елей

Адилгерей Минатуллаев
Сёйле юрек чыгъар сесин гюювню,
Шыбышлатып азиз жаным сюювню.
Эшитилмей гьашыкъ сесни тавушу,
Янгызлыкъда къалгъан йимик бурушуп.

Къыш гиргендей сувукъ елей жанымны,
Сагъынч елей бузлатгъандай къанымны.
Бир сен эдинг сюювюмню гереги,
Гёнгюсюздюр гьали буса юрегим.

Гьёкюнч елеп ойлу къарай гёзлерим,
Эшитмейлин сени йылы сёзлеринг.
Тюшлеримде къолунг сыйпай инбашым,
Сав оьмюрге ойлар елей яш башым.

Мунча сени нечик болдум сюймеге,
Сююв отда яш юрегим гюймеге.
Шулай сююв берип аллагь сынагъан,
Насипли бол гёзел чечек ачагъан.