Грозою над сухою прозою

Зозуля Юрий Павлович
Нова стара межа: ні дня, ні каїнам, ні юдам, не рідня; а смерть й "братерським" окупантам.
Аж ось з найстаршого мого:
аби життя та почуття щораз не розділяти, якось гуртом давайте їхню прозу підіймати;
їх крилами своїми відчувати (ні-ні, мати!) а для початку – привчатися й гуртом злітати!..


не скубусь ні з ким за землю,
не ділю, не нарізаю;
не вихоплюю повітря

ні з чиїх легенів, ані з-попід крил;
не закриваю сонця нікому і нічому,
не зАстю вітру, ні дощу, ні співу

всіх пташок, яких ще й не лічили,
і правильно співати не навчили...
не претендую ні за гроші, –

на гроші-бо також не претендую;
ні ченч, ні бартер: а годен й згоден
лиш ув обмін, і то без ліку й навіть свідків:

обмінюймо уважністю та чуйністю!
думками й радістю! повагою, любов’ю!..
якщо кому чого не вистачає,

то вже даю! – без застережень,
чи запису боргів, а зобов’язань;
без меморандумів, об’яв, –

та просто так даю, що сам вважаю цінним;
звичайно, дурно. і, насамперед, – таємно.
...в якому сні ввижається мені таке буття?

усе, – од прибуття, та аж у забуття?
таке, – навіщо й хто його мені навіяв?
чи це не сон, а я так діяв?

...якщо такою раптом стане проза, –
чи знАйдеться в їй місце для поезій?
чи бідну землю самі люди раєм обладнають?

старий-старий початок світу знов настане?
...Навіюй усім, Боже, добрі сни та дії!
і Витворяй усі Свої (о, там і наші є!) – Надії...


До відлученого цього туляться (чи воно туляки, з Тули?) кілька відгуків; то маскуватимуть відсутність новіщих:
Рецензии на «Грозою над сухою прозою» (Юрий Зозуля)
 
Доброзична, простодушна поезія, кожне слово береться на віру. Щастя Вам, успіхів у творчості і самого найкращого!
З повагою, Світлана
Светлана Шезденко   05.03.2014 11:17
 
Так, є над чим замислитись! Так хочеться кращого в країні!
Юрію,Ви мені знову дали натхнення:http://www.stihi.ru/2012/10/04/7004.
Дякую!
Добра нам всім!
З щирістю і повагою!
Людмила Дзвонок   04.10.2012 18:20 

"...Навіюй усім, Боже, добрі сни та дії!
і Витворяй усі Свої (о, там і наші є!) – Надії..."
Дивный Стих, Мудрый и Всегда ко времени! Спасибо!!!
Костандогло Татьяна   23.12.2011 15:46